Galerie

Hier vind u een overzicht van wat ik zoal gemaakt heb. Een aantal vazen en schalen zijn te koop, een aantal zijn verkocht, sommige zijn niet te koop, omdat ik er zelf (nog) geen afscheid van kan nemen.

vaas iep

Vazen: Ronde Kunst

Vazen worden gedraaid uit een stuk boomstam dat vaak hoger is dan de diameter. Een zware draaibank en speciaal gereedschap zijn nodig om diep binnenin de vaas nog uit te kunnen hollen. Vazen zijn niet geschikt om water in te gieten, maar met een binnenvaas zijn ze uitstekend geschikt voor bloemen, boeketten en takken. Maar ook zonder zijn ze een sieraad in elk huis.
schaal populier

Schalen: Aangename Aanwezigheid

Schalen gedraaid uit een stuk massief hout. Zorgvuldig gedroogd en zuiver rond, of dun en vervormd, elke schaal laat het beste van de boom zien. Alle schalen zijn afgewerkt met meerdere lagen olie en geschikt als fruitschaal of als decoratie. De tekeningen in hout vervelen nooit.
schaal van robinia

Schalen: Bepaald Bijzonder

Dit zijn de schalen uit de buitencategorie, waarbij de tekening van het hout of de vorm van de boom een extra dimensie aan de schaal geven. Soms groot, soms wild, soms dun, soms allemaal tegelijk. Deze schalen zijn primair als siervoorwerp bedoeld.
vaas iep

Vazen: Extra Elegantie

Soms maak ik een vaas, waarvan ik halverwege al herken dat het een heel bijzondere wordt. Een boom met een speciale tekening, die een bijzonder kunstwerk mogelijk maakt. Bij deze vazen staat het naar voren brengen van de tekening door de vorm voorop, het praktisch gebruik is minder belangrijk.