Artiest

Sinds 2004 gebruik ik een houtdraaibank om mooie dingen uit bomen te maken. In deze hobby komt mijn passie voor bomen, voor hout, voor mooie vormen, voor techniek en oude machines mooi samen.

Website

De website bevat veel foto's, en komt het beste tot zijn recht op een scherm van 17 inch (1280x1024) of groter. Ik heb gewust gekozen voor een website zonder online winkel en gastenboek. Het onderhoud en de beveiliging van dergelijke extra's kosten veel tijd. Bij interesse in de aanschaf van een object kunt u het beste per email contact opnemen.

Onderhoud

Alle schalen en vazen staan zijn afgewerkt met olie. Die lagen zorgen er voor dat de tekening beter uitkomt en dat het hout beschermd is tegen vastpakken. Het is geen definitieve beveiliging tegen vocht. Met name voor de vazen geldt dat water binnenin de vaas geen goed idee is; als hout nat wordt gaat het werken en een klein noestje of scheurtje in de vaas is al reden voor lekkage. Voor het gebruik met levende bloemen raad ik een binnenvaas aan van glas. Een plastic fles kan natuurlijk ook. Voor de schalen geldt dat, mits het een dichte schaal is, gebruik als slaschaal met natte salades mogelijk is, maar er kunnen kleurverschillen of vlekken ontstaan. Afnemen met een vochtige doek, niet in de afwasteil of vaatwasser! Formele garantie bied ik alleen op de brandbaarheid van het hout.

Techniek

Voor de liefhebbers van details over de gebruikte machines, beitels en dergelijke verwijs ik graag naar mijn andere website www.houtenschalen.nl waar een pagina vol informatie over de werkplaats allerlei details en beelden over de (restauratie van mijn) Jonsered houtdraaibank enzovoorts bevat.

Een beschrijving van het proces staat links onder het kopje 'proces'.

Veel gestelde vragen

Hieronder wat vragen die mij vaak gesteld worden: